Wat zit ‘r in…grimeer koffer

Vanaf 2012 ben ik 1 keer per jaar aan het grimeren voor Halloween, niet echt spectaculaire dingen maar wel aan het proberen. Maar de laatste jaren is het serieuzer geworden en heb ik meer kunnen oefenen. Halloween vieren we dan ook uitgebreid op een speeltuin met een groep vrijwilligers en daar kan ik mijn passie van grimeren tot aan decor bouwen kwijt.

Hierdoor heb ik ook wel een volle koffer met grimeer spullen kunnen verzamelen en dat laat ik jullie graag zien.
Om te beginnen heb ik alles in een “Zuca Pro Artist Black/Black“.
Dit is echt een hele fijne trolley, hij is heel stevig en je kan er onverwacht heel veel in kwijt. Het is zelfs een stoel, zo stevig is hij. Ik heb er zelf nog een tas bij gekocht die over het handvat past. Het ligt eraan wat voor soort opdracht het is of ik deze nodig heb. Ik heb namelijk nog iets ruimte in de Zuca maar niet voor alles in de tas.

Wat past daar allemaal in?

Het zal je verbazen hoeveel er in past, mij in ieder geval wel. Er zijn veel opbergmogelijkheden aan de zijkanten en achterkant, ik heb daar mijn penselen, visitekaartjes en een klein tasje met wattenstaafjes en lipgloss applicator.

De formaten van de Zuca zijn 49,5 cm hoog x 25,5 cm breed x 34,5 cm diep.
Je krijgt er 5 pouches (tasjes) bij, 4 grote met handvat en 1 kleine zonder.

Pouches van Züca, met labels makkelijk in te delen.
Zuca koffer
Dit is álles wat in mijn koffer zit.

Ik zal later in het bericht per zakje laten zien wat er in zit, en wat niet op de foto staat maar wat er wel altijd nog inzit is een Mehron beker voor water en natte babydoekjes. De latex, tissues en babydoekjes liggen op de bodem en daar komen de pouches op te liggen.

Make-up
Make-up pouche

Omdat ik vaak fotoshoots doe met mijn dochter heb ik dus een foundation die bij haar gezicht past. Voor andere huidskleuren meng ik deze naar keuze donkerder. Ik heb geen grote merken maar alles lekker low budget, vaak is het alleen voor de foto of voor 2 uur met Halloween en daar is het allemaal prima voor. Zowel mijn dochter als ik hebben geen gevoelige huid dus dan is het ook al een stuk makkelijker. En dit is dus echt alleen onze make-up waar we mee grimeren en niet onze dagelijkse make-up.

FX Producten
FX producten

De volgende heeft alle bloedsoorten, een klein beetje water-schmink en vet-schmink van Kryolan en Ben Nye. Ik heb zowel van Mehron als van Kryolan bloed. Ik kan daar wel een volgende blog dieper op in gaan en laten zien welk effect ze hebben.

FX producten
FX producten

Hier zitten diverse effecten make-up in, zoals 3D gel, huidlijm, alcohol basis make-up, latex en dat soort dingen. Dit gebruik ik echt voor het grimeren en dan vooral met Halloween.

Haarstyling

In de laatste grote pouche zitten de haarspullen, ook voor een nep baard of snor. Elastiekjes en speldjes om het haar in model te houden of juist in te pakken voor een pruik. In dit zakje zit ook een grote pot met “setting poeder” omdat ik hier ruimte over had maar deze gebruik ik vaak met de fx producten.

Van alles wat door elkaar

In de laatste zitten schoonmaak flesjes, sponsjes, bakjes, lenzen, wimpers en dat soort spulletjes. De nep wonden gebruik ik eigenlijk nooit maar ik vind het ook zonde om ze weg te gooien. Wie weet voor de toekomst.

Alles in de tas

En als laatste zijn dit de spullen die ik in de tas heb zitten, een grote jerrycan met bloed (voor kleding), alcohol, oogschaduw palletten van Morphe, huidskleuren van Superstar, haarlak/gel en een föhn voor het drogen van latex. In het bakje zit koffieprut, dat werkt goed bij wonden en vies maken.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken en als jullie over iets vragen hebben of willen zien dan kan je altijd een berichtje achter laten op Facebook!

Chat
1
👋🏻 Hoi! We zijn hier als je ons nodig hebt