Turbo schminken

Het is niet het leukste wat er is want je levert in op kwaliteit maar het komt vaker voor dan je wilt. Je bent 2 uur ingehuurd om te schminken en de rij is eindeloos 😳

Hoe pak je dit dan aan wanneer je bedenkt dat je op een feestje gemiddeld 8 kinderen in een uur schminkt.

De laatste keer heb ik 37 kinderen in 2 uur geschminkt!!! We hadden de grootste lol en de kinderen waren zéér tevreden. Het momentje in de stoel is dan ook niet stressvol en gehaast, hier zal ik nooit op inleveren omdat het hier juist om gaat. Ik zorg er alleen wel voor dat dit momentje veel korter is. En de schmink zal vast en zeker mooier kunnen maar het is ook hoe je het brengt. Ik heb alleen maar lachende gezichten gehad, niemand was teleurgesteld.

Ben ik zelf teleurgesteld in hoe de schminkjes eruit zagen? Ja tuurlijk! Maar het gaat niet om mij, het gaat om de kinderen en hun momentje in de stoel.

Hier zie je duidelijk verschil in de schmink, de eerste foto was op een evenement waar het wel druk was maar voldoende tijd. De middelste foto moest er al wat meer haast gemaakt worden om alle kinderen aan de beurt te krijgen. De laatste foto is zeer gehaast om 37 kinderen in 2 uur te schminken. En het gekke is dat het meisje net zo blij reageerde als het eerste meisje.

Zo gek is het eigenlijk niet want het is echt de manier van brengen, en dat is waar het allemaal om draait. Het is nu eenmaal zo dat na het spiegelmomentje het kindje niets meer ziet van het schminken, maar hij/zij heeft wel een herinnering van de ervaring bij het schminken.

Dit is ook een goed voorbeeld van haast, de lijnen van Spiderman staan hartstikke verkeerd. Technisch is dit een slechte schmink maar het was zijn eerste keer en hij vond het geweldig, we hebben samen heel stoer in de spiegel gekeken en hij liep zo trots als een pauw naar zijn vader 😍

Hier zie je een stukje van de rij, de kids hadden een nummer zodat er geen ruzie kon komen over voorpiepen. Ik heb veel gewerkt met stencils en vingersponzen. Zorg dat je daar genoeg van op voorraad heb want het is nu 1 spons per kind en per kleur.

Michelle van Glitterparty.nl verkoopt deze en ja ik weet dat alle goedkope overzeese shops ze ook hebben voor misschien de helft van de prijs máár ik wil heel graag de Nederlandse ondernemers steunen die het nu extra goed kunnen gebruiken in deze onzekere corona periode.

– Verder is het belangrijk om details weg te laten, plaats alleen het herkenbare van een schminkontwerp en glitters maken daarbij een hoop goed.
– Doe alleen de standaard schminkjes, het is nu geen tijd voor een uitdaging 😜
– Gebruik sjablonen en vingersponsjes
– Blijf hygiënisch werken, 1 spons per kind en kleur, gooi natte doekjes direct weg, blijf zoveel mogelijk van ogen/neus/mond weg.
– Lippenstift doe ik altijd al aanbrengen met een wattenstaafje die niet terug gaat in de schmink.
– In mijn schmink water doe ik Unicura Sensitive voor de penselen.

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben! Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven 🤗

Chat
1
👋🏻 Hoi! We zijn hier als je ons nodig hebt